Tjenester:

Utvendig vask

En utvendig vask er nok det som utføres oftest på en bil. Selv om dette er den vanligste behandlingen, vil ikke det nødvendigvis si at det er den som er enklest å utføre! Lakken er kanskje den overflaten på bilen som speiler best hvordan bilen har blitt tatt vare på, og samtidig er den skjør og tar lett skade av feil behandling.

– Maskinvask med børster….her er det skitt fra 1000 andre biler før din som sitter igjen i børsteanlegget og skraper opp din perle

– Maskinvask uten børster….her brukes det meget kraftig kjemi for å løsne skitten, og kjemien tørrer istedet ut lakken

– Håndvask med skittent utstyr…man får hva man betaler for er vår erfaring. En utvendig vask til 50,- kontant er billig av en grunn: lite kompetanse og «godt brukt» utstyr kan sammenlignes med børstevask med piazavakost.

– Selvvask på bensinstasjon….her er det en kombinasjon av de ovennevnte: skitne børster på stav, dårlig utstyr og dårlig kjemi.

Misforstå oss rett: Vi sier ikke at vår måte å vaske på er den eneste riktige…det er i utgangspunktet lett å vaske en bil… Men om du skal overlate bilen din til noen for å få den vasket: Vær sikker på at du overlater den til noen som faktisk bryr seg om at det er DIN bil.

Hos Gjøvik Bilpleie kan du være trygg på at avfetting, forvask og andre kjemikalier ikke er for sterke, men tilpasset og skånsomt både for hender og lakk, samtidig som det blir rent! Dette får vi til med dedikasjon og erfaring med faget.

Asfaltfjerning

Salt og asfalt har satt seg godt fast og hvis ikke dette fjernes vil det begynne å ruste i løpet av våren og bilen blir mye vanskeligere å holde ren. Vi fjerner alt dette med riktige kjemikaler.

Innvendig vask

En innvendig vask hos Gjøvik Bilpleie innebærer vask og rengjøring av de aller fleste flater i bilens kupe:

Vi vasker dørterskler, matter, seter, dashbord, håndtak, hodestøtter, sidelommer, koppholdere, ratt, pedaler, vinduer.

Vi støvsuger gulv, tepper, seter og bagasjerom for sand, hundehår, barnåler osv.

En innvendig vask er ikke en rensejobb, men en behandling som vil får bilens interiør til atter igjen å ta seg bra ut! På forespørsel vil vi selvfølgelig utføre alle mulige slags arbeid for å fjerne flekker osv.

Stoffrens

Innimellom er det ikke nok å få utført vår ordinære Innvendig Vask. Det kan være flekker som sitter og/eller lukt som ikke forsvinner. Vi utfører mange slags rensemetoder for, om mulig, å fjerne fastgrodde flekker eller dårlig lukt. Alt fra skumbehandling av seter og tepper til «god gammeldags» skrubbing med kraftig såpe og skurebørste.

Om din bil feks har blit bebodd av hund over lang tid kan du oppleve at lukten etter den firbente ikke forsvinner selv om bilen vaskes gang etter gang. Et annet eksempel kan være etter søl av forskjellige flytende væsker som feks fra søplepose, matfett osv. I slike tilfeller vil det som oftest være virkningsfullt å utføre en Ozonbehandling i tillegg til Stoffrens.

Ozonbehandling

Ozonbehandling er en kraftig behandling som i utgangspunktet gjøres for å drepe lukt som sitter i bilens interiør/kledning. Denne behandlingen bruker elektrisk ladning for å «tømme» bilen for oksygen slik at alle levende organismer dør. Behandlingen har ingen «vaskende» effekt og er derfor ofte veldig effektiv, og særlig i kombinasjon med Innvendig Vask og/eller Stoffrens.

Polering

Polering er en behandling av lakken for å oppnå en blank og beskyttet overflate. Vi avfetter først bilen for å rense bort asfalt og andre substanser som sitter i porene, deretter svampes bilen for å fjerne overfladisk skitt. Etter tørking blir lakken behandlet med riktig type poleringsmiddel, alt etter lakkens tilstand og eiers ønsker.

Polering kan være en ett-stegs behandling, eventuelt en mellombehandling etter Lakkrens/Rubbing og Lakkforsegling. Uansett vil denne behandlingen fjerne småriper og matthet i lakken slik at din bil ser adskillig bedre ut!

Vi anbefaler å polere bilen halvårlig for å oppnå bra beskyttelse mot vinterens salt og skitt. Husk at en bil ikke kan bli «overbehandlet»

Behandlingen vil variere i omfang etter eiers ønske om resultat og også ut ifra lakkens tilstand. Ta derfor kontakt med oss for et korrekt tilbud til deg og din bil!

Lakkrens/Rubbing

Lakkrens og Rubbing er blant de mest krevende jobber som kan utføres på bilens lakk. Disse jobbene betyr i hovedsak at et tynt lag av lakken slipes bort for så å pusses opp igjen. Denne metoden å behandle lakken på er meget effektiv for å fjerne fine riper og matt lakk, og etterlate en tilnærmet «nylakkert» overflate.

Vel og merke er dette når arbeidet utføres med kunnskap og erfaring i hende. Maskiner, poleringsputer og kjemikalier som brukes er av grov kvalitet og vil kunne gjøre stor skade ved feil bruk. Ofte ses hologrammer og «kjøregater» i lakken som et resultat av feil bruk av utstyr og midler. Feil og unødvendig bruk av rubbing vil etterlate bilen din matt og glansløs, kanskje værre enn før den ble behandlet. Slike behandlinger er ofte det man får om man leverer bilen hos bilvasker som tilbyr meget lave priser på behandlinger. Husk at du som regel får det du betaler for.

Vær sikker på at din bil får rett behandling! Kom innom oss for en konsultasjon og et tilbud på pleie tilpasset din bil.

Voksbehandling

En voksbehandling er en behandling som er ment å bevare lakkens glans og glatthet. Dette er en behandling som har lite eller ingen ripefjernende effekt, og kan gjerne utføres i mellom større poleringsbehandlinger og på nye biler.

Lakkforsegling

En lakkforsegling er en «top coat» som er ment å bevare bilens utseende og eventuelt resultat etter Lakkrens/Rubbing, Polering og/eller Voksing. Vi utfører forskjellige typer lakkforsegling. Kom innom for et tilbud.